OP DEZE SITE

 

SINGLES

·  Singles
Op zoek naar net die ene ouwe 45 toeren- schijf of de juiste lengte van een gouwe ouwe ? Bekijk het Flashback-singles-archief of vraag het de
webmaster !!  

GELUIDS

RESTAURATIE

·  Geluidsrestauratie
Oude, krakende LP’s, storende cassettes of ruisende doffe band-recordertapes ? Ze klinken weer bijna als nieuw na een opfrisbeurt !

RADIO &

DISCO

MEMORIES

·  Memories
Even terug naar de jaren 70, 80 en 90.     Terug met de DJ van toen naar ondermeer Esperanza en Lord Nelson in Meppel, Old Sailor Vollenhove en Radio Steenwijk- MIX105, Marktstad Radio; de jaren 80 piraat in Meppel, Radio Bingo, Radio 94, Veronica, Mi-Amigo en Rebecca.

 


MARKTSTAD RADIO

Het Meppeler piratenstation uit het midden van de jaren ‘80

 

 

Hier komt een enorm lang en uitgebreid verhaal over het ontstaan, het reilen en zeilen en het einde van MARKTSTAD RADIO.

Het station dat uiteindelijk maar enkele maanden in de lucht was, maar destijds zoveel stof deed opwaaien dat mensen anno nu denken dat het station als piraat veel langer heeft bestaan.

Dat lag achteraf ook aan de behoorlijk succesvolle Marktstad discoshow die nog jaren na het “verscheiden” van het radiostation diverse evenementen als Donderdag Meppeldagen voorzag van aardig vermaak. Ook hierover binnenkort veel meer op deze pagina.

 

En nu EINDELIJK on-line : MARKTSTAD JINGLES !  DOWNLOAD JINGLEMIX

 

Onze oude sticker met het radio-logo.

 

De oude sticker, destijds ontworpen door Frank Reinink.

 

(Let wel – de postbus “werkt” anno nu echt niet meer)

 


Voor de geïnteresseerden : Er zijn nog aardig wat originele programma’s bewaard gebleven.

Origineel gedraaid op z’n mooie hoge flat in de Koedijkslanden, waar destijds de zender en uitzendinstallatie, inclusief cassettewisselaar voor de programma’s vreselijk illegaal stonden opgesteld.

 

Meer weten ? MAIL BERT

 

Marktstad Radio is eigenlijk geboren in een oude voliére in Nijeveen.  Ik had daar achter het ouderlijk huis mijn studio gebouwd. Want naast het live DJ-werk in Lord Nelson in Meppel vond (en vind) ik het maken van commercials, jingles en radioprogramma’s eigenlijk toch nog een stukje leuker. Sterker nog, ik leef er al weer zo’n 20 jaar van.

Op een middag in het begin van 1984 kwam Bertus Roodhof bij me binnen met de mededeling dat hij een fantastisch idee had; een piratenzender. Bertus had in 1983 een DJ wedstrijd in Lord Nelson gewonnen (ik was toevallig het enige jury-lid) en hij draaide vanaf toen naast mij ook een aantal uren in de Lord.
Zijn piraten-idee vond ik eigenlijk niks. Ik zag ons al opgepakt worden en meer van die typische dingen, die ik dan direct ga denken. Maar toch had ik na 10 minuten praten de naam van het station al bedacht. MARKTSTAD RADIO …. Erger nog .. toen Bertus weg ging had ik de eerste jingles al in mijn kop zitten. En een dag later stonden ze ook al op tape, inclusief de veelgebruikte uur-opener. De spot die begon met  “Meppel, Stad van de grachten ……”. Hiervan zijn overigens later ook nog wat meliger en schunniger versies opgenomen.

Nog weer een week later hadden we ook het openingsprogramma al opgenomen. (Dat is trouwens op studio-kwaliteit bewaard gebleven) En toen moesten we een zender etc. Bertus kende wel iemand. Die kende altijd wel iemand. Zo kwamen we aan Jan Piet van Dijk. En zo was ook  het trio, dat de kern van MARKTSTAD RADIO vormde, geboren.

Daarna kwamen er al heel vlot meer DJ’s bij, waaronder Frank Reinink, Anton Geerts en Hans Voogd. Nog weer later ook ondermeer Herman van Hien en Tjeerd Nieuwenhuis uit Steenwijk.

In 1985, toen de radio al weer een half jaar uit de lucht was, gingen we unaniem verder zonder Bertus. Waarom precies, dat is verleden tijd.

 

 

We hadden zelfs enige maanden een wekelijks info-boekje. Met voorop duidelijk vermeld waar we op dat moment uitzonden. Want de FM-golflengte wijzigde een aantal keren.

                               

                

    In het “gedrukte exemplaar”, dat was af te halen bij een flink aantal adressen in Meppel

    stonden alle adverteerders. Ze adverteerden legaal in het programmaboekje en ze

    kwamen dan ook “heel toevallig” op de radio terecht. Want we hadden hun advertenties

    gelezen in dat boekje. Mooie waterdichte constructie. Verder gaven we in het boekje info

    over de radio en de drive-in-show. En elke week stond de nieuwe MARKTSTAD TOP TIEN

    er in.

 

 

 

 

Onze aankondigingsposter

 

Toch leuk dat we zo DE muziekzaak van Meppel, Spans, ook nog een beetje voort laten leven. En Gerans leeft natuurlijk nog volop !

 

Hier straks ook diverse belevenissen en foto’s van de discoshow.

 

En heb je zelf nog mooie foto’s of verhalen .. mail ze even !

 

 

 

 

De foto hiernaast is uit de zomer van 1985. We verzorgden toen Playback- en Soundmixshows op de Groenmarkt met een grote finale op het Kerkplein. Willem Spans en Roelof Tienkamp zaten in de jury (met de alcoholische wateren van de Kansel lekker dichtbij).

Achter de knoppen JP en ik … tja, ik heb altijd al mooie benen gehad ……… (’t Was warm moet je maar denken.)

 

Meer foto’s zien ?

 

KLIK HIER VOOR DE MARKTSTAD FOTOPAGINA’S

 

TERUG NAAR DE ALGEMENE MEMORIES PAGINA …..

 

Lord Nelson    Old Sailor   MARKTSTAD Radio&Discoshow    Bingo    Radio 94

 

LEES OF SCHRIJF IN HET “FLASHBOOK” (Het Gastenboek)

Deze website is nog “Under Construction”. Dus als een aantal links en webpagina’s (nog) niet werken …. Check later voor de laatste vorderingen.


Webdesign and content © 2004 BB
All Rights Reserved.