OP DEZE SITE

 

SINGLES

·  Singles
Op zoek naar net die ene ouwe 45 toeren- schijf of de juiste lengte van een gouwe ouwe ? Bekijk het Flashback-singles-archief of vraag het de
webmaster !!  

GELUIDS

RESTAURATIE

·  Geluidsrestauratie
Oude, krakende LP’s, storende cassettes of ruisende doffe band-recordertapes ? Ze klinken weer bijna als nieuw na een opfrisbeurt !

RADIO &

DISCO

MEMORIES

·  Memories
Even terug naar de jaren 70, 80 en 90.     Terug met de DJ van toen naar ondermeer Esperanza en Lord Nelson in Meppel, Old Sailor Vollenhove en Radio Steenwijk- MIX105, Marktstad Radio; de jaren 80 piraat in Meppel, Radio Bingo, Radio 94, Veronica, Mi-Amigo en Rebecca.

 

 

 RADIO & DISCO MEMORIES

 

Misschien leuk voor de “stappers” en luisteraars van toen . . . .

Op deze pagina ga ik terug in de tijd. Uiteraard naar de discotheken, waar ik in de jaren ’70 en ’80 wekelijks de DJ “uithing”.

En verder naar een flink aantal initiatieven, die ikzelf op poten heb helpen zetten of waar ik nauw bij betrokken was. Je vindt hier dus geen brok algemene radiogeschiedenis of iets dergelijks.

Maar voor degenen die bijvoorbeeld in de jaren ‘80 regelmatig in Lord Nelson in Meppel kwamen of luisterden naar (of betrokken waren bij) ondermeer Radio Steenwijk (MIX105), MARKTSTAD Radio en de MARKTSTAD discoshow, Rebecca Radio en een aantal stations in België is het wellicht leuk om hier weer wat herinneringen tot leven te laten komen.

Waar mogelijk zal ik ook proberen her en der nog wat foto’s of ander beeldmateriaal uit de oude dozen op zolder op te duikelen om deze ter illustratie op deze pagina te publiceren.

Vragen, aanvullingen of verzoekjes ? MAIL ZE GERUST

 

DISCOBAR ESPERANZA

 

Je moet ergens een keer beginnen, nietwaar . . . . maar gezellig dat het er was !

 

Alles weten over Esperanza en Zaal Nijmeijer (voorheen Zaal Van Dijk) in Meppel ? KLIK HIER

OLD SAILOR VOLLENHOVE

 

Weer heel wat anders . . . . maar zeker net zo gezellig !

Aanvankelijk draaide ik hier alleen op zondagen, zowel ’s middags als ’s avonds. Op zaterdag draaide eerst nog André (sorry, achternaam echt geheel vergeten), op de vrijdagavond draaide Gerrit Boes.

Vergeleken met  Esperanza een geheel andere muziekstijl. Stevige rock, de wat hardere nummers uit de Top 40, hier en daar wat reggae en disco kon je beter niet draaien, want dat kwam werkelijk niet goed.

Met later Wim Peters als portier en ondermeer Henk en Hugo (achternaam ook helemaal kwijt) achter de bar was het er vaak knap gezellig. Zeker als Jacob Roebers, die de snackbar bemande weer eens één van zijn onnavolgbare scheldkannonades liet horen. Kerel, kerel, wat had dat manneke een temperament.

Wat later draaide ik niet alleen de zondag, maar na André’s afscheid deed ik ook de zaterdagavond erbij. Op het eind, ergens begin 1980, stond ik zelfs drie dagen te draaien. Totdat zomaar plotsklaps de toenmalige eigenaar Herman (misschien beter om de achternaam niet te vermelden) niet meer langskwam om me op te pikken om mee te rijden. Bleek-tie spoorloos verdwenen te zijn. Nooit weer wat van gehoord ook.

Men zei dat hij naar Spanje of naar Zwitserland was “gevlucht”. In ieder geval was het “exit” Old Sailor.

Nu is overigens in hetzelfde pand in Vollenhove aan het Kerkplein het zeer gezellige “Saantje” gevestigd. De rest volgt …. Misschien met plaatjes ………….

DE OLD SAILOR POSTER IS NU ONLINE TE BEKIJKEN … KLIK HIER

 

LORD NELSON MEPPEL

 

Hiernaast de sticker die in de jaren 80 op menig lantaarnpaal, jasbeschermer, autoruit of misschien wel voorhoofd is geplakt.

 

Ik wil vooral bij de Lord Nelson pagina, die vast en zeker binnenkort geschreven wordt, even stil staan bij het overlijden in oktober 2004 van de markante portier

Piet Borrel

Hij blijft als een prima kerel in mijn herinnering, waar ik menig diepzinnig- en vaak ook gezellig onzinnig gesprek mee had ……………..

          

 

Net van school . . . . niks voor de klas, maar full-time DJ !

Deze hele story schrijf ik binnenkort nog wel eens, maar ik woonde destijds in de Indische buurt (Riouwstraat) in Meppel. Toevallig naast de toenmalige portier (Henk Steenbergen) van Lord Nelson. En ik kocht al langere tijd met Cor Roos, mijn voorganger in “De Lord” platen in, rechtstreeks geïmporteerd uit Amerika. Vooral veel soul en disco. Nou net de muziek, die ik wel zag zitten en die in Old Sailor nooit kon draaien. Toen Cor vertrok om in het najaar van 1980 “The Rose” te beginnen in de Voorstraat in Zwolle, mocht ik auditie doen bij Wiecher Schieving (de eigenaar) en Jelle de Boer (de toenmalige bedrijfsleider). En dat hoorde ik weer via mijn buren, de Steenbergens. Uiteraard werd ik aangenomen (hoe is het mogelijk). En vanaf september 1980 stond ik dan 4 dagen per week DJ te spelen. We draaiden toen op donderdag voornamelijk voor een publiek van verpleegsters en militairen. Een letterlijk “vruchtbare” combinatie. Op vrijdagen was er voornamelijk Meppeler publiek, later wel eens een beetje smalend de “kakkers”avond genoemd. Op zaterdagavond was het echt volle bak met publiek van heinde en ver en op zondagmiddag was het een beetje kleuterschool met vrij jong publiek, dat ook aan de disco mocht gaan ruiken. Zondagavond gebeurde er doorgaans vrij weinig.

De rest volgt ………………. OOK HET LORD NELSON GEDEELTE KRIJGT EVENALS ESPERANZA LATER EEN EIGEN PAGINA

 

MARKTSTAD RADIO EN DE MARKTSTAD DISCOSHOW

Wil je meer weten over het ontstaan, het reilen en zeilen en het einde van MARKTSTAD RADIO ?

Het station dat uiteindelijk maar enkele maanden in de lucht was, maar destijds zoveel stof deed opwaaien dat mensen anno nu denken dat het station als piraat veel langer heeft bestaan.

Dat lag achteraf ook aan de behoorlijk succesvolle Marktstad discoshow die nog jaren na het “verscheiden” van het radiostation diverse evenementen als Donderdag Meppeldagen voorzag van aardig vermaak. Ik ben stukje bij beetje begonnen aan het “Marktstad-verhaal”.

Meer weten MARKTSTAD RADIO en de MARKTSTAD DISCOSHOW in Meppel ? KLIK HIER

 

LEES OF SCHRIJF IN HET “FLASHBOOK” (Het Gastenboek)

 

Deze website is nog “Under Construction”. Dus als een aantal links en webpagina’s (nog) niet werken …. Check later voor de laatste vorderingen.


Webdesign and content © 2004 BB
All Rights Reserved.